Snøfnuggpalmen @ Lokalhistoriewiki.no

I denne vinterferien har ungdommer tatt skriving som et verktøy og metode for å fortelle historiene til norsk-tamilere for nåværende og fremtidige generasjoner i Norge, der hvem som helst kan gjenfinne til enhver tid. Og mens de utvikler deres sosiale og læringsferdigheter.

Den tamilske siden på Lokalhistoriewiki.no ble opprettet i 2016 og reaktivert våren 2020. Den ble navngitt som “Snøfnuggpalmen-பூம்பனிப்பனை” den 20.09.2021 og ble tildelt en logo. Logoen ble valgt for å illustrere tamiler i Norge omgitt av nordisk klima og ble navngitt i henhold til det.

Dette er den andre wikiverkstedet ved Stiftelsen Tamilsk Ressurs and Veiledningssenter (TRVS) etterfulgt av et informasjonsmøte 13. februar 2022. Informasjonsmøtet ble organisert på TRVS i samarbeid med Annai Poopathi Tamilsk Kultur Senter (APTKS). Elever ved APTKS som studerer tamil på 10., 11. og 12. klassetrinn var deltakerne den dagen. Arbeidsgruppen for «Snøfnuggpalmen»-prosjektet informerte om wiki-prosjektet, hvordan man skriver leksikalske artikler og fordelene ved skriving.

Wiki information meeting 13.02.2022

Dagens verksted la til rette for åtte ungdommer med skriveprosessen på Lokalhistoriewiki.no. Ungdommene opprettet brukerkonto på Lokalhistoriewiki.no, hadde idémyldring, samarbeid, kunnskapsdeling, veiledning og informasjonsinnhenting. Dagen var produktiv med åtte leksikalske artikler. De handlet om tamilernes cricket i Norge, kodekurs organisert av tamiler på TRVS og robotkurs organisert av tamiler på TRVS. Disse artiklene er spesifikt knyttet til norsk tamilere. Artiklene om muṟukku (முறுக்கு), vaṭai (வடை), piṭṭu, (பிட்டு) og cāmpāṟu (சாம்பாறு) forteller om tamilsk matkultur. Poṭṭu/ ciraṭṭai poṭṭu (பொட்டு/ சிரட்டை பொட்டு) kommer under tamilenes sminketradisjon. Sist, men ikke minst, artikkel om pūcai (பூசை) vil se på forskjellen i religiøs tilbedelse på sanskrit og tamil. Dagen var effektiv samt et møtested for både ungdommene og arrangøren i vinterferien med sosial prat, mat, drikke, Kahoot og latter.

Vaseeharan Creation தமிழ் (27.02.2022)

Prosjektet «Snøfnuggpalmen-பூம்பனிப்பனை» er et kollektivt initiativ hvor mange ulike aktører fra det tamilske samfunnet bidrar til en felles formål med et samarbeid med Norsk Lokalhistorisk Institutt. Fra det tamilske samfunnet inkluderer det mediestøtte fra ulike tamilske medier i Norge (Tamil Murasam (10.10.2021), Norway Radio Tamil (26.10.2021), Ilangkatru (Tamil radio av tamilske ungdommer i Norge), Norway News Tamil (23.02.2022), Norway News Tamil (24.02.2022), Vaseeharan Creation Tamil (27.02.2022) and Bergen Tamil e-Newspaper (February 2022)), distribusjon av informasjon innen tamilske organisasjoner og på sine sosiale medier, forsyning av arrangementsrom for å holde wiki-verkstedene, tilrettelegging for kontakt og relasjonsbygging med ungdommene, bidrag og støtte fra foreldrene og ungdommene og formidling av informasjon og kunnskap om tamilsk-norsk historie.


Dag 2 av wikiverksted i vinterferien 2022

Arbeidsgruppen for «snøfnuggpalmen»-prosjektet på Lokalhistoriewiki.no hadde sin andre wikiverksted i vinterferien på torsdag den 24.02.2022 fra 16:30 til 19:30 på TRVS i Oslo.

Det var fem ungdommer til stedet. De fortsatte på artikler fra tirsdag. Andre startet på nye artikler om Stover Tamil Sport Klubb, Nord og Rødtvet Sportsklubb (Noreel), medgift og paratanāṭṭiyam (பரதநாட்டியம்).

Arbeidsgruppen ønsker alle, uansett alder og generasjon, velkommen til fremtidige wikiverksteder, som kan skrive om tamiler i Norge på norsk. Fortell historien om vår eksistens på Lokalhistoriewiki.no. Bidra til å bevare og formidle tamilsk migrasjonshistorie i Norge for nåværende og fremtidige generasjoner, der hvem som helst kan gjenfinne til enhver tid.


புதுப்பிப்பு│Update: 12.04.2022

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: