Besøk av Oslo Byarkiv: “Tamilsk-norske kvinner i en mannsdominert verden” – utstilling

Kjære Oslo Byarkiv

Foto: Unn Hovdhaugen (t.v) og Johanne Bergkvist (t.h) fra Oslo Byarkiv besøker utstillingen på Deichman Linderud (DTA, 15.11.2022)

Takk for besøket til utstillingen: «Tamilsk-norske kvinner i en mannsdominert verden», i går, den 15. november 2022. Pop-up portrett utstillingen er en fortsettelse av «Vår dag» i april 2022 og markering av «Arkivdagen 2022».

På vegne av den tamilske diasporaen i Norge er vi glade for å motta deres oppmerksomhet for utstillingen og interesse for langtidsbevaring av tamilsk-norsk migrasjonshistorie på Oslo Byarkiv. Utstillingen er en liten smakebit av den 66 års lange tamilsk migrasjonshistorie i Norge. Tamilsk-norske kvinner i de 11 portrett plakatene representerer noen få, men en mangfold av tamilske organisasjoner/ virksomheter/ initiativer i den tamilske diasporaen i Norge. Utstillingen viser også frem Gloriosa liljen (kāntaḷ (காந்தள்)/ kārttikaippū (கார்த்திகைப்பூ)/ ceṅkāntaḷ (செங்காந்தள்)/) til ære for alle tamilsk-norske kvinner som er migrert, født og oppvokst i Norge og som har sine røtter fra enten Tamil Nadu i India eller Tamil Eelam (Nord-Øst Sri Lanka). Blomsten ble valgt på bakgrunn av tamilsk litterære referanser som viser at Gloriosa liljen har vært en del av tamilsk litteratur og kultur siden Sangam perioden (600 BCE – 300 CE). Gloriosa liljen er statsblomst i delstaten Tamil Nadu i India og nasjonalblomst i Tamil Eelam (Nord-Øst Sri Lanka).

De ressurssterke unge og voksne kvinner i portrett plakatene er ansiktet til en ubeskrivelig enorm innsats av frivillighet som har bygget opp den tamilske diasporaen i Norge. Den er også anvendbar for den tamilske diasporaen over hele verden. Utstillingen illustrerer svett og blod av hardt arbeid av mange frivillige kvinner og menn, og ildsjeler i tamilske organisasjoner og generelt i det tamilske samfunnet. Utstillingen er en liten dråpe av mange tårer, som har blitt kilden for danning av det rike tamilske migrasjonshistorien i Norge og verden over. Ikke minst, er den en liten pusle-brikke i historien til Oslo og Norge.

Vi ønsker å hvile oppmerksomheten og interessen til Oslo Byarkiv i hendende til den tamilske diasporaen i Norge. De har skapt denne historien og gitt oss en mulighet til å vise den frem til dere og hele Norge.

DiasporA Tamil Archives (DTA) er et nettbasert ressurssenter og Community Archives. Arbeidet til DTA er en feiring av tamilsk migrasjonshistorie i Norge. I denne anledningen ønsker vi å takke alle frivillige individer og organisasjoner i det tamilske diasporaen i Norge for støtte, bidrag, samarbeid og motivasjon for arbeidet så langt og fremtidig arbeid.

Med vennlig hilsen,
Fra oss alle i
DiasporA Tamil Archives


Les mer om utstillingen her.


புதுப்பிப்பு│Update:

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: