Judeson Joseph´s memory of Antony Rajendram

English

Judeson Joseph´s memory of Antony Rajendram

My name is Judeson Joseph. Kutty uncle was my mother´s uncle. I got to know him at the age of, around 8-9. And at that time, he was this kind of a Santa Claus figure for me, with his big beard, with his big gut, and his big kind smile that he always wore. And I also noticed that he got the authority and respect and venerance that I never seen in anyone after him. He was so deeply respected, everyone listened to him when he talked. At that time, he was also an authority figure in everything Norwegian. So, he was also a sort of a guidance counselor for my parents. And through them, indirectly also me. He also was this grandfather figure – at least for me, who had known my mother´s father. And barely also my father´s father. So, he had this persona that was very calming and sort of gave this calm setting and mood where we went. So, that´s how I will remember him – for rest of my life.

Judeson Joseph
15.06.2022
Tromsø


Norsk

Judeson Josephs minne om Antony Rajendram

Mitt navn er Judeson Joseph. Kutty uncle var min mors onkel. Jeg ble kjent med ham i en alder av, rundt 8-9 år. Og på den tiden var han en sånn julenissefigur for meg, med det store skjegget sitt, med den store magen og det store smilet han alltid hadde på seg. Og jeg la også merke til at han fikk den autoriteten og respekten og ærbødigheten som jeg aldri har sett hos noen etter ham. Han var så dypt respektert, alle lyttet til ham når han snakket. På den tiden var han også en autoritetsfigur i alt norsk. Så han var også en slags veileder for foreldrene mine. Og gjennom dem, indirekte også meg. Han var også denne bestefarsfiguren – i hvert fall for meg, som hadde kjent min mors far. Og knapt også farens far. Så han hadde denne personaen som var veldig beroligende og på en måte ga denne rolige settingen og stemningen der vi gikk. Så det er slik jeg vil huske ham – resten av livet.

Judeson Joseph
15.06.2022
Tromsø
புதுப்பிப்பு│Update: 10.02.2023

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: